Blomster hav

Fiesta i Pinsen

Fik du set Pinsesolen danse i år? 

Jeg siger til mig selv hvert år, at i år er det året, hvor jeg skal op og se Pinse solen danse og hvert år, sover jeg fra dens smukke solopgang!

Hvorfor ser vi Pinsesolen danse?
Traditionen går langt tilbage og stammer sandsynligvis fra midten af 1800-tallet, ifølge historie-online.dkBeretninger fortæller, at folk, især dem fra de borgerlige miljøer, dengang tog den tidligere tur ud for at nyde synet.

De fulgtes ad i grupper og faktisk tog det bedre borgerskab gerne en tur i Frederiksberg Have, hvor de så solen stå op, før de drog hjem i seng efter en nat, der som regel havde været brugt på fest, dans og druk.

Jeg holder mig nu til min seng  – ingen fest, dans og druktur. Men jeg vil gerne nyde det skønne øjeblikke, som jeg er så heldig at opleve – bare ikke kl. 5 om morgen, der sover min lille krop ♥

IMG_6908

Fiesta i Amoradi, Spain

Det lune vejr er kommet tilbage til Spanien her i weekenden. Jeg har virkelig nydt, at vi kunne sidde ude og spise hen over weekenden og fået oplevet lidt mere af den spanske lokal kultur.

IMG_6900 (1)  IMG_6898  

I lørsdag kørte vi til Amoradi, en lille by, som ligger kun små 7 km fra vores lille by, et sted vi aldrig har været i før, selv om den ikke ligger ret langt fra vores bopæl. Vores nuværende gæster og os, have bestemt os for at køre ud i det blå og se hvad oplandet kunne byde på, af små interessante spisesteder og bare, opleve noget nyt.

Vi endte i denne smukke by, Amoradi, da vi fik øje på deres skønne tov, hvorpå at vi fandt den sødeste lille fortovs cafe, helt lokalt og ingen engelsk talende personale eller kunder. Så vi måtte forsøge os på det lidt spanske vi nu kan og samtidig nyde den første varme aften ( 25 grader) og en masse dejlige forskelligt tapas retter ♥

 Vi var så “heldige” at komme til torvet lige midt i pinsens gudtjeneste og nået da også at, se “gæsterne” til midnats gudstjenesten og mens vi sad og spise. Hele dette fantastisk flotte tov, blev opfyldt med børn og unge, ældre og forældre, bedsteforældre og familie,  venner og naboer. Det var mega hyggeligt og virkelig en sjov oplevelse, at se nærmest en hel by samles og nyde hinanden i aftenstunden.

De sad alle steder, på bænke, fortovs cafeer og på trappesten – en hel masse socialt hygge og samvær ♥

hilsen

Da jeg har haft lidt problemer med mit net, som jeg har skrevet før og mine indlæg kommer på de mest underlige tidspunkter, men jeg har desværre heller ikke kunne upload denne video, så jeg håber at I har Instagram – for ellers kan den ikke ses!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomster hav