Hip, Hop or Not!

Skal, Skal ikke

Vind vejr og blæst er bare ikke min kop te. Det er super hårdt og en stor udfordring for kroppen. Det med at, holde balancen for vindstød, er enorm krævende og udmattende. Hvilke gør, at jeg har en indre diskussion med mig selv om, jeg skal, skal ikke…

I disse dage er min krop er helt ødelagt og kan næsten ikke “overskue” ret meget og er mega træt. Trætheden er følgesvenden af gigten og den som man slet ikke kan forklare rigtigt og forklare, men jeg prøver alligevel!

Træthed er særdeles svært at definere, da alle mennesker har hver deres opfattelse af, hvad det vil sige at være træt. Alle mennesker har prøvet at, være trætte nu og da, og den hyppigste årsag er manglende søvn. Ud over det skyldes træthed ofte at man bruger kroppen mere, end man plejer at gøre ved eks. øget fysisk udfoldelse.

De fleste kender træthed, hvis man går og har det skidt eller er småtrist, måske endda ked af det. Den træthed som jeg savner allermest er den hvor du har brugt kroppen fysisk hele dagen og har kørt derudaf med 180 i timen

Træthed har længe været en omstridt følgesvend til leddegigt patienter og først inden for de sidste par år, blevet anderkendt som en af de væsentlige følge ting ved sygdommen.

 “Trætheden er en tilstand, hvor man har en unormal følelse af energisvigt og den kan ikke soves eller hviles væk.”  

Jeg har oveni også for  lavt stofskifte og det giver mig en yderlige træthed, hvilke gør at, jeg har behovet for ekstra søvn.

Hvergang jeg har været ude og lave foredrag om Livet med gigt og hverdagens udfordringer, snakker jeg med mange gigtpatienter. Det første jeg bliver spurgt om er næsten altid træthed. Tros mange daglige smerte, mistede bevægelighed og utal af udfordringer så er det altid trætheden, de kæmper med og det er en trætheden som ikke muligt at, sove eller hviles væk!

Jeg forsøger at, fortælle andre mennesker at, det er lidt ligesom sådan,

Forstil jer at, I har været ude og lave en halv maraton og tros træning og forberedelse, så er man godt udmattet ved mål linien. Den følelse som du ramme, når du løber over målstregen, er den følelse og energi niveau, er det som jeg har hele dagen og i flere perioder af året.

Jeg håber at, det gav lidt mening og en lille forståelse for hvad træthed er for gigt ramte og hvorfor det er så svært for os at, forklare det i forståeligt form.

Knus fra mig til dig

IMG_5688

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hip, Hop or Not!