Brokkeri er skadeligt for hjernen

5 tegn på, du får for lidt vand

Jeg ved godt, at vand er fantastik for vores kroppe og et hel uvurderlig element, at undvære og alle er vist klar over, at det er vigtigt at drikke en masser vand.

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 10.23.06

Jeg har selv ind imellem lidt problemer med, at drikke så meget vand, som er godt for mig. Jeg er mest en “varm-drikker” og helst te…. Men hvad er det lige som afslører os og giver os tegn om at vi ikke får nok vand og bliver dehydrerede?

1 // Dårlig koncentrationsevne
Den menneskelige hjerne består 90 % af vand, og dehydrering går derfor stærkt udover den.  Mangel på vand kan påvirke både beslutningstagning, hukommelse og humør. Så hvis simple arbejdsopgaver pludselig virker uoverkommelige, bør du række ud efter et glas vand og se, om verden ikke ser lidt lysere ud bagefter.

2 // Dårlig ånde og tør mund
Hvis din krop mangler vand, vil den producere mindre spyt. Det er de antibakterielle stoffer i spyttet, som afholder bakterierne for at gå amok i din mund og skabe dårlig ånde. ( det var en af de ting, som jeg har lidt meget af og det virker, at få mere vand)
Vand fungerer desuden som et lag, der holder slimhinderne i halsen våde, og uden dette lag vil munden føles tør.

3 // Pludselig og uforklarlig trang til mad
Næste gang du føler en trang til en snack, så prøv at drikke et glas vand i stedet. Når din krop mangler vand sender din hjerne et falsk signal til kroppen om, at den er sulten, på trods af, at den i virkeligheden er tørstig. ( fedt for vores kropsvægt)

4 // Hovedpine og svimmelhed
Hvis der sker et fald i den mængde vand, du indtager, vil det tære på den væske, som omkranser hjernen og medføre hovedpine. Dehydrering vil desuden gøre, at tilstrømningen af ilt til hjernen reduceres og da jeg selv har for lav blodtryk (som giver svimmelhed i forvejen), er det endnu mere vigtigt for mig.  

5 // Tør eller skallende hud og læber
Vand giver elasticitet til huden. Huden er kroppens største organ og opsluger derfor store dele af det vand, vi indtager. Af samme årsag ses det hurtigt på huden, hvis du mangler vand. Mangel på vand gennem længere perioder vil desuden kunne give rynker og det vil vi jo helst ikke så gerne have…:-)

Kilde: Videnskab.dk

IMG_6415

Få fem tegn mere i mit nyhedsbrev for April måned…

hilsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brokkeri er skadeligt for hjernen