Tænk efter så mange år...

Så kan du spise løs af Chokoladekagen ♥

Jeg elsker chokoladekage og chokolade generelt og nu er der endelig kommet et gennembrud i forsking som viser, at jeg nu spise et stykke chokolade og chokoladekage med god grund. Forskning mæssigt viser nemlig – overraskende – at den lækre chokolade slet ikke er så usund, som hidtil antaget – faktisk nærmere det modsatte ♥

Man har længe vist at, chokolade har været effektiv for hjertekarsygdomme, blodomløbet m.m og en positiv påvirkning af humøret. Nu også gør chokolade os faktisk også klogere…

Derfor kan vi med ro i sindet sætte tænderne i endnu et stykke chokoladekage ind imellem, for et gennembrud i forskningsverdenen dokumenterer nemlig nu, at chokoladekage indeholder den perfekte ernæringsmæssige sammensætning

I undersøgelserne blev en række testpersoner bedt om at spise et stort, svampet stykke chokoladekage hver dag i en periode på seks måneder, mens en placebo-gruppe blev fodret af med et stykke mørkt brød, der blot skulle ligne den ægte vare. Resultatet af undersøgelsen var slående: De testpersoner, som havde spist den rigtige chokoladekage, struttede af sundhed, mens samtlige i placebo-gruppen led af voldsom mangel på vitaminer, protein og generel glæde.

Forskerne har dog ikke gjort forskel på, hvilken type chokolade, som deltagerne spiste, og derfor vides det ikke, om der er forskel i effekten.
Studiet er netop udkommet i det videnskabelige tidsskrift Appetite.

IMG_6375

Kærligheds tallerken med disse  to lækker Fudge Chokoladekager fra Elx

Med de ord får I også et billede af min ynglingkage i Spanien. Faktisk er denne dessert Elx/Elche´s lokal national dessert.

Det er en Fudge chokolade kage med varm chokolade både  uden på og inden i….mums…

Kan tænderne andet løbe i vand?

Jeg har en opskrift liggende på på min computer, som jeg har fået anbefalet fra en veninde – den vil jeg da lige dele med jer,  den passer til 4-6 personer, alt efter hvor kagesulten man er 😉

 Chokolade kage..

Det skal du bruge:

3 æg

165 g. 70 % chokolade (Savannah fra Coop og Bjørnsted fra Netto er chokolade der er laktosefri)

Sådan gør du: 

Del æg i hvider og blommer. Det er meget vigtigt, at der ikke kommer blommerester i æggehviden, ellers bliver den umulig at piske stiv.

Tænd ovnen på 170 grader.

Smelt chokoladen i et vandbad.

Pisk æggehviderne helt stive, til du kan vende massen på hovedet, uden at den falder ud. Rør chokoladen ud i æggeblommerne og tilsæt en tredjedel af hviden. Rør derefter endnu en tredjedel af hviden rundt i chokolademassen, og vend forsigtigt resten af hviden i.

Hæld massen i en bageform, beklædt med bagepapir, på ca. 15 cm i diameter.

Sæt kagen i ovnen i 20- 25 minutter.

Tag kagen ud og lad den køle af, før du tager den ud af formen, ellers er der risiko for, at den går i stykker.

Velbekom ♥

hilsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk efter så mange år...