Fiesta i Pinsen

Kost som virker solbeskyttende

IMG_2962 (1)Inspiration om solbeskyttende mad, røg det igennem mine tanker den anden aften, da jeg lå og ikke kunne sove. Der må da være noget vi selv kan gøre, for at spise solbeskyttende kost?
Om det er fordi, at jeg selv er nede i solen ved jeg ikke!  Men tanken slog mig, hvordan kan jeg selv spise mig, til en solbeskyttende kost? Så den anden dag, satte jeg mig for at finde ud af hvilke varer, vi selv kan spise for at, give vores kroppe et godt grundlag for solen og beskyt den ♥

7 Kostråd der virker solbeskyttende !!

Det er lige nu vi skal spise os til solbeskyttelse om du er i det lidt koldere nord eller i sydens sol. Solen forsyner os med de livsnødvendige D-vitaminer.

Mange har fået et overdrevet forbrug af solcreme, som ganske vist beskytter huden mod solens farlige stråler. Men solcremen forhindre samtidig det vigtig D-Vitaminer i at trænge igennem solcremen og blive optaget i kroppen. (husk altid at tjekke din solcreme, for farlige stoffer)

Omega 3
Omega 3, kan du få fra flere forskellige produkter. Du kan bl.a får det fra fisk, hørfrø, avocado, chifrø og hampefrø. Omega 3 er inflammatorisk, og med til at beskytte huden mod solens farlige stråler – virker også dæmpende på høfeber og pollenallergi. Så husk alle de lækker fisk til de varme grillafter eller en god ren fiskeolie. (Du kan læse mere om ren fiskeolie på vores webside)

Mandler
Mandler er antiinflammatoriske, fiberrige og solbeskyttende. De indeholder en af hudens rigtig gode skønhedsvitaminer, E-Vitaminet, som er en stærk antioxidant, der er med til at beskytte huden mod ødelæggelse fra de frie radikaler. Gerne økologiske mandler.

Oliven Olie
Oliven indeholder de gode fedtstoffer, som beskytter huden mod solens stråler og som medvirker til forbygge soleksem. Lav en sund dressing med olivenolie, sennep, citronsaft, salt og peber eller efter din egen smag af krydderier. Vælge gerne en god økologisk (og helst koldpresset) jomfruolivenolie, det er det koldpresset som er har det sunde fedt.

Tomat og Tomat kethup
Tomater indeholder antioxidanten, som om gør huden smukkere og er med til at beskytte beskytter kroppen mod solens stråler. Derfor frem med ketchupflasken og vælg gerne en uden sukker!

Gulerødder
Gulerødder indeholder masser af betacaroten. Betacaroten ligger under huden, og giver et orange skær, når vi har spist mange af dem. Når kroppen mangler A-vitamin så omdannes betacaroten til A-vitamin. Betacaroten virker solbeskyttende, så det er bare at knase sig til masser af naturlig solbeskyttelse.

Citrusfrugter
Citrusfrugter og bær er rige på C-vitamin, som også styrker hudens collagen, og derved gør huden mere modstandsdygtig over for solens skadelige stråler. C-vitamin virker også som naturlig antihistamin og er derfor god mod (pollen) allergi.

Rødvin
Rødvin indeholder Antocyaniner, som er en kraftig antioxidant der beskytter huden mod solens farlige stråler – hvis du ikke kan lide eller tåle rødvin, som jeg, kan du spise avokado, som giver det samme Antocyaniner.

Kilde: Kirstenskaarup

Solcreme
Den omtalte mad optages igennem tarmen og beskytter huden den vej. Solcreme  optages på sammen måde via huden og så det er ikke ligemeget hvad man smører sig ind i.

Et overdreven forbrug af solcremer med kemiske UV filter kan give allergi og går i dine blodbaner. Vær derfor meget kritisk når du vælger din solcreme og begræns brugen af solcreme, til du skal opholde dig direkte i solen – du kan læse mere om den solcreme, jeg selv bruger her !!

IMG_6665

Funny snapfoto   –   kan bare ikke lade være… hi hi hi

hilsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiesta i Pinsen