Første aften ude på en hverdag....

International Ledsmerteår

I år lyder startskuddet til det Internationale Ledsmerteår.

Når man har leddegigt, så fylder smerter meget i hverdag. Jeg er ikke stor fan af ordet “smerter”, men sagen er den at smerter gør ondt. Nu har vi fået denne internationale Ledsmerteår og jeg tror, at grunden til det netop blev Internationalt er at, det koster mange penge for samfundet.

Lad os endelig benytte os af dette og få fokus på ledsmerter i år!!!

Når jeg så har kikkede forbi det økonomiske i det, syntes jeg at, det er en super ting med et smerte år. For der er mange, mange flere som har smerter end os 700.000 dansker med gigt. Smerter kan være alt fra led, sener, knogler, muskler og hud. Derfor er det vigtigt at, vi får lidt mere fokus her. Selv ser jeg jo gerne at, vi har mere fokus på gigt, da det er en folke sygdom, men smerter er et godt sted at starte…

Hvad er smerte?

Smerte er svært for mange at beskrive, men for mig er “smerte” en følelse af en syl, som stikkes igennem mine knogler, når gigten slår til – det gør lidt ondt og det er nok også det ord som jeg har det bedst ved at bruge. Jeg ved ikke hvorfor, måske fordi at, jeg har hørt smerte så mange gange at, jeg har det bedre ved at bruge ordet ondt og ikke smerte!

Smerte kan foklares fra sundhed.dk på nedestående måde…


 

Smerte er en ubehagelig fysisk og følelsesmæssig oplevelse, som fortæller dig, at din krop trues af eller udsættes for skade

Kilde: Sundhed.dk


Jeg håber dog også at, få sat fokus på gigt i år også:-)

Knus fra mig til dig

IMG_5597

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første aften ude på en hverdag....