Jobber du ?

Hvad er et fleksjob?

Mange har efterhånden spurgt mig, om jeg ikke ville lave et indlæg med hvad et fleksjob er hvorfor man får det , så her kommer det….

Et fleksjob er et fleksibelt arbejde, der kan varetages af personer, der er blevet tilkendt fleksjob af jobcenteret, enten p.g.a længere tids sygdom og efterfølgende varigt men eller ved nedsat arbejdsevne. 

Personer, der er tilkendt fleksjob, er helt almindelige mennesker, som du og jeg. De har været uheldige at blive ramt af noget, der har nedsat deres arbejdsevne i form af sygdom eller en arbejdsskade.

Da fleksjobberne typisk ikke kan varetage et fuldtidsjob, giver jobcentret os en mulighed for at tage et job med nedsat timetal, hvor arbejdslønnen suppleres op af et fleksløntilskud fra kommunen og vi bliver ikke fede bag ørene af det – men det er et godt sikkerhedsnet.

På den måde kan du fortsat være aktive på arbejdsmarkedet og beholde en indtægt. Desværre ses det at, der ikke overholdes overenskomst mæssige løntrin på arbejdspladsen, så hvis du skal bevilges, tjek din fagforening for den alm. timeløn.

Er du under 40 år, bevilges fem års fleksjob af gangen og hvis du ikke har forbedret din arbejdsevne eller fået det være, vil kommunen tilkende fleksjob på ny.

Personer over 40 år, hvis arbejdsevne ikke har udsigt til bedring, kan tildeles permanent fleksjob, efter det midlertidige fleksjob. Har du været på gammel ordning, er du automatisk bevilliget fleksjob.

Personer, der er for svage til at varetage et fleksjob, kan tilkendes førtidspension ( som i de nye regler er næsten umuligt – ønsker du dette, ta´ altid en bisidder med til dine samtaler).

Jeg har altid haft nogen med til mine samtaler ved det offentlige, mest fordi at jeg blev behandlet meget dårligt og fik nærmest tvunget skilsmisse for, at kunne få mere hjælp fra det offentlige – men også fordi at, når du er syg, sker der et eller andet kemisk i hjerne og du anser ikke meget ud over de første par samtalesætninger!

IMG_6588

Visitkort 

♥♥ Er så stolt over mine visitkort, at I lige får et billede af dem igen  ♥♥

I dag ved jeg, hvordan loven er – men dengang da man blev syg, var det ikke noget som jeg havde sat mig ind i. Hvor mange gør lige det?

Derfor opfordre jeg altid alle til, at sætte sig godt ind i det som sker med en og kan man ikke selv overkomme det, få en god ven, kæreste, ægtefælle til at gøre det. Det betyder så meget at du er forberedt til møderne.

hilsen

2

 • Mette

  Hej
  Jeg overvejer meget et møde med kommunen omkring hvilke muligheder der er for mig når jeg efterhånden ikke længere kan holde til mit arbejde på 25 timer om ugen. Jeg tænker at skulle have fat i gigtforeningen først for at få en med derfra til de eventuelle møder der skal være? Jeg har længe skubbet det væk netop fordi jeg ikke orker at sætte mig ind i reglerne. Man skal jo nærmest være rask for at være syg, energien er jo mere eller mindre brugt bare ved tanken om at skulle igennem et eller andet forløb der måske ikke ender ud i noget godt….. Men jeg har en datter på snart fire som jo selvsagt er det vigtigste i mit liv, og hvis jeg skal have energi til hende skal jeg direkte hjem og sove fra arbejde og indtil hun skal hentes og jeg går i seng sammen med hende mellem 19-20 hver aften fordi jeg er drænet, så der er ikke meget livskvalitet, voksentid eller endnu vigtigere tid til at jeg får trænet, motioneret, eller på anden måde plejer mig selv. Og jeg ved jo at specielt træning og motion kun øger velvære og giver mere energi men når overskuddet ikke er til det grundet for meget at se til så bliver det ikke til noget. Og det er vigtigere for mig at jeg er der 100% for min datter end at jeg kan passe ét arbejde pa 25 timer.
  Men uha altså som jeg på forhånd er træt bare ved tanken om at skulle stå skoleret på kommunen. 😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth Snede

   Kære Mette,
   Det lyder til, at du har brug for at, få sat dit timeantal ned, når du ingen energi, kræfter eller overskud har efter en arbejdsdag. Derfor er din beslutningen om at kontakte kommunen rigtig god. Jeg vil anbefale dig, at tage en Bisidder med (altid), for to sæt øre, høre bedre en sæt. Det er vigtig, at du som, du skriver – har kræfter og er frisk til din datter – det er det hele ideen med fleksjob går ud på – have energi til et liv vedsiden af jobbet. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke på din vej og jeg håber at al går godt for dig og din datter <3
   Knus Lisbeth

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jobber du ?