Derfor ingen indlæg i går...

Here comes sunday, men et nyt twist

Hvad gider vi læse om –  om søndagen?

Det skal være noget sjov, afslappende og roligt, ikk´? Søndage skal være afstressende og genopladelig for en hel uge, derfor skal jeg selv læse noget, som ikke er for tungt og det skal være opløftende, så derfor kommer mine indlæg om søndage til at, handle om gode, nemme og nærende retter.

Jeg elsker selv morgenmaden, ikke fordi at jeg har flere kræfter til at yde den, men fordi at det skal bare være lækkert for, at jeg før lyst til at spise det…

Derfor tænke jeg igår på salater, jeg er ikke selv særlig vild med salater, altså de almindelig slags. Men hvis man kommer alt muligt i bliver de lige pludselig hel fantastisk, så i dag er opskriften på salaten Tzatziki ♥

Tzatziki 

En “salat” som jeg bruger til næsten alt hvad jeg laver…
Bland andet fordi, at jeg mener at, man skal bruge det man har i køleskabet og ikke købe al muligt ind, for at kunne lave noget lækkert.

Ingredienser:
1  stk.        Agurk
4,5 dl.      A38, Skyr (uden smag)  eller græsk yoghurt 0.2 %
3 stk         fed Hvidløg
1,5 tsk.     Citronsaft, fristpresset (hvis du har)
2 spsk.      Olivenolie
1 bund      Dild

Opskrift:
Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.
Læg agurken i en skål med et klæde ( jeg bruger selv et viskestykke) og lad væsken drypes væk.  Lad agurken stå koldt i ca. 20 min til væsken er dryppet helt af.

Hak dilden til den er fint hakkede og bland yoghurt i det.  Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte.

Hæld den dryppede agurken i en skål og bland den med yoghurtmassen og smag til og krydr evt. mere.

Syntes du at tzatziki´en er for blød, tilsæt mindre A38, Skyr eller græsk yoghurt – føl dig frem til den koncertens som du ønsker.  Det gode ved denne salat, er at den kan altid gemme den til næste dag.

2014-08-10 16.44.41 2688_630x315 39-0

God fornøjelse ♥ og velbekom ♥

Serveringsforslag:
Oliven, radiser, gulerødder i stave og groft eller ristet rugbrød. Du kan spise tzatziki som tilbehør til stegt kylling, stegt kød eller gøre som jeg, bruge det næste til al mad, som jeg spiser. En nem salat og dejligt lækker som erstatning af sovs.

hilsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor ingen indlæg i går...