Gi´ mig en kop te

9 tips til et bedre immunforsvar

Færdig Ingefær shots        IMG_5845

Når man bøvler med et eller andet – så er det rigtig vigtigt at, vi selv gør vores til, at styrke  immunforsvaret.

Jeg ved at, der er mange gode råd at holde sig til, rundt omkring. Jeg har samlet noget rigtig gode idé til hvordan du kan sørger for, at du passer bedre på dig selv – både til dagligt, men også til sæsonen for influenza!

Mine råd er altid nogen eller noget, jeg selv har prøvet af og som jeg syntes fungere godt for mig og i dette tilfælde er der også dokumentation at, det virker for ens immunforsvar.

Jeg har blandet posen og her er de 9 bedste… 

 1. Søvn – En god og ordentlig nattesøvn er livsvigtig –
  Selv om det kan virke som en rigtig god ide at sidde oppe hele natten og se din yndlingsserie, så er det modsatte faktisk tilfældet.
  For studier viser, at det kan ødelægge dit immunforsvar, hvis du ikke får nok med søvn.

  Så sluk for fjernsynet, læg telefonen fra dig og læs en god bog inden du får mindst syv timers søvn, som anbefalet.

 2. Spis hvidløg – Put masser af hvidløg i din mad – Ud over at booste dit immunsystem, kan hvidløg være med til at modvirke hjertekarsygdomme.
 1. Drik mere citron, honning, ingefær og gurkemeje i varmt vand – Ingefær er sammen med citron, gurkemeje og honning med til at booste dit immunforsvar.
  Honning booster naturligt dit immunforsvar.
  Ingefær hjælper på kvalme.
  Citron er fyldt med antioxidanter og vitaminer og hjælper mod forkølelse.
  Og sidst, men ikke mindst, kan gurkemeje gå ind og regulere immunforsvaret.

  Hvordan den kombination smager, vides ikke, men det er den perfekte drik til at booste dit immunforsvar.

 2. Lav kyllingsuppe – Kyllingsuppe kan have en anti-inflammatorisk effekt på kroppens celler. Find en god opskrift, du kan lide og lav den!
 3. Motion – Gør det til en ugentlig vane at komme ud og motionere –
  En omgang motion kan være med til at ‘skylle’ luftbårne bakterier ud af dine lunger.

 4. Drik mere te – Tag en kop te at varme dig på – Te kan være med til at booste dit immunforsvar, fordi alkylaminer i drikken hjælper immunforsvaret med at kæmpe mod infektioner.
 5. Spis Yougurt – Spis yoghurt til morgenmad og boost dit immunforsvar – En undersøgelse fra New Zealand viste, at folk der spiste yoghurt til morgenmad, havde 40 procent mindre forkølelser og andre infektioner. Yoghurt er ligledes rig på vitamin D, som også giver immunforsvaret en hjælpende hånd.
 6. Sug solens stråler til dig – Selv om du ikke kan ligge ude hele året rundt, er det stadig godt at komme ud i solens stråler. Selv 15-20 minutter i solen kan hjælpe med at booste dit immunforsvar. For solen giver nemlig cellerne D-vitamin.
 7. GRIN –  få dig et godt grin. Det er sundt – Dette er nok den sjoveste måde at booste dit immunforsvar på. Og nok også den letteste. For når du griner, udløser din krop en række stoffer, som er med til at dumle dit stressnivau.

LS årgang 05 nov. 15

hilsen

Kilde: sunhed.dk, netdoktor, Iform m.fl. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gi´ mig en kop te