Så kan du spise løs af Chokoladekagen ♥

10 gode grunde til at spise chokolade

I forbindelse med mit indlæg igår – om hvorfor det er så godt, at spise chokolade – har jeg opremset 10 gode grunde til at indtage den gode mørke lækkerbisken…

AlenaBrozova.Shutterstock.

10 gode grunde til at spise chokolade♥

1. Chokolade mindsker risikoen for slagtilfælde
En svensk undersøgelse fra 2011 viser, at kvinder, som spiser mere en 45 gram chokolade om ugen har 20 procent mindre risiko for at få et slagtilfælde end kvinder, som blot spiser mindre end 9 gram.

2. Chokolade er godt for hjertet
Ved jævnligt indtag af chokolade kan du høste en stribe gavnlige effekter for dit hjerte så som reduktion af blodtryk, lavere kolesterol og reduceret risiko for hjertesygdomme.

3. Chokolade stiller din sult 
Mørk chokolade er rig på fiber, hvorfor det gør dig mæt og får dig til at spise mindre, fortæller Dr. David Katz, fra Yale Universitys Prevention Research Center til The Huffington Post. Det er derfor at foretrække fremfor andre lækkerier for formens skyld

4. Chokolade kan bekæmpe diabetes
Et lille italiensk studie fra 2005 viser, at et jævnligt indtag af chokolade øger insulinfølsomheden og dermed reducerer risikoen for sukkersyge.

5. Chokolade beskytter din hud 
Mørk chokolade indeholder et antioxidant kaldet flavonoid, der tilfører huden en vis beskyttelse mod solens UV-stråler. Det betyder dog ikke, du kan undvære solcremen.

6. Chokolade kan kurere hoste
Chokolade indeholder stoffet theobromine, som synes at reducere aktiviteten i den såkaldte vagusnerve, som er årsag til hoste.

7. Chokolade påvirker humøret positivt
Chokolade kan gøre dig glad og reducerer din stress, påstår HuffPost Healthy Livings sundhedsekspert, Dr. Patricia Fitzgerald.

8. Chokolade forbedrer blodomløbet
Kakao har blodfortyndende egenskaber, som kan øge blodcirkulationen på samme måde som aspirin, fortæller Dr. Patricia Fitzgerald.

9. Chokolade er godt for synet
På grund af chokoladens evne til at øge blodomløbet – og her i særdeleshed til hjernen – fremsætter en gruppe forskere fra University of Reading i en undersøgelse fra 2011, at chokolade ligeså kan øge blodcirkulationen til nethinden og dermedbooste synet.

10. Chokolade gør dig klogere
Det øgede blodomløb i hjernen, som forårsages af stoffet flavanol i chokoladen, synes ifølge et lille britisk studie at få folk til at føles sig mere vågne og opmærksomme – og klare sig bedre i tælle-opgaver.

hilsen

 

 

Hvis du ikke allerede er tilmeldt, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev her ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så kan du spise løs af Chokoladekagen ♥